Alma-körte kompót

2015.12.14 23:33

Kis finomság , aminek most van a "szezonja" és ami lehet, hogy nem is kompót, hanem befőtt. 

Az eredeti  kompót francia eredetű, cukorszirupban főtt bármilyen gyümölcs vagy zöldség/pl 

céka,sütőtök,rebarbara/lehet aszalt gyümölcsből is, különféle ízesítéssel, vanília, fahéj,

szegfűszeg, citrom, gyömbér, ánizs. Amire hozzánk érkezett, befőtt lett belőle, híg cukros 

ldatban hőkezelt gyümölcs, ami üvegekbe zárva hosszú ideig eláll. A nem túl szép,vagy 

savanykás gyümölcsöt is fel tudjuk használni hozzá.

 

Hozzávalók:

Az almát, körtét meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, daraboljuk. Annyi vizet öntünk rá

hogy majdnem ellepje. Ízesítjük cukorral vagy édesítővel, vagy mézzel, hozzáadunk 2-3 szelet

citromot, 1 kis kanál őrölt vagy egész fahéjat, 8-10 db szegfűszeget. Felforraljuk, 2-3 percig 

főzzük , fedő alatt hagyjuk kihűlni.