Babgulyás

     Hozzávalók
     
  • 50 dkg lapocka
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg valamilyen füstölt hús, sonka
  • 20 dkg kolbász
  • 1-2 darabka szalonnabőr
  • 80 dkg vörösbab/konzerv
  • 3 db sárgarépa 
  • 1 fehérrépa
  • 3 zellerszár
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 4 db krumpli
  • 1 kanál só
  • 1 mk bors
  • 2-3 babérlevél
  • 3 kanál piros paprika
  • 2 kanálnyi petrezselyem/szárított vagy friss
  • a végén ha kell  ételízesítő     
           A szalonnát összekockázzuk, zsírjára sütjük és beledobjuk az apróra vágott 
           vöröshagymát . Megdinszteljük, rászórjuk a piros paprikát, elkeverjük, és
           beletesszük a húsokat  , az összekockázott lapockát, a füstöltet, kolbászt, bőrkét.
           Mehetnek bele a fűszerek is és a paprika , paradicsom.1 pohár vizet öntünk rá
           és lefedve főzzük amig megtisztítjuk a zöldségeket. Karikára vágjuk , a krumplit
           , nagyobb darabokra . Ha már fől egy fél órája a husi, bele is tehetjük a
            zöldségeket is és annyi vizet, hogy jól ellepje. 1 órát főzzük, megkóstoljuk,
            puha -e a husi és , ha igen, akkor mehet bele a bab, a fokhagyma apróra vágva
            vagy fokhagymanyomón áttörve,és a petrezselyem . Ezzel már csak átforraljuk
            és kész, megkóstoljuk és ha kell pici ételízesítőt tehetünk még bele. Én nem
            szoktam tésztát tenni bele mert pogácsával vagy finom puha  kenyérrel  esszük.
             De egy kis csipetke nem rontja el :)