Csirkepörkölt krumplival

 
   Hozzávalók /jó nagy adaghoz :)
 
  •     2 kg csirkehús
  •     3 nagy vöröshagyma
  •     15dkg füstölt szalonna
  •     2 db paprika
  •     2 db paradicsom
  •     2 kg krumpli
  •     2 db babérlevél
  •     2 kanál só
  •     4 kanál piros paprika
  •     ételízesítő a végén, ha kell bele
  •     1 kis kanál őrölt bors
  •     5 gerezd fokhagyma
                                
         A szalonnát apróra vágom, felteszem a lábasban, zsírjára sütöm, az összeaprított 
         hagymát beleteszem, kicsit sütögetem, rádobom a paprikát, paradicsomot,
         kicsit lejjebb veszem a hőt. Fedő alatt hagyom vagy 10 percig, és belerakom
         a húst, só, bors, babérlevél, paprika, ezzel még sütögetem pár percig. 1 pohár
         kb  2 dl vizet öntök alá, fedőt rá, háromnegyed órat főzöm, többször
         megkeverem közben. Beleteszem a darabolt krumplit és a zúzott fokhagymát
         öntök rá vizet, nem kell , hogy ellepje az egészet , jó félig érjen, 20-30 perc és kész is :)