Hozzávalók:

  • 70 dkg darált marhahús
  • 1 tojás
  • 1 kis vöröshagyma reszelve
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • 3 kanál zsemlemorzsa
  • 1 tk só 
  • 1 csipet bors
 
  • 1 pohár víz
  • 1 pohár kecsap
  • 1 pohár barnacukor
  • 3 szelet citrom
  • 2 kanál almaecet   
 
        A darálthúst összekeverük a tojással, hagymával, a fokhagymanyomón
        áttört fokhagymával, morzsával, sőval, borssal. Kis gombocokat formázunk 
        és belerakjuk a mártásba.
        
        Egy lábasban összekeverjük a vizet, kecsapot, cukrot, ecetet és összeforraljuk.
        Belerakjuk a gombócokat és kb 40 percig főzzük. 
        Rízzsel vagy tésztával tálaljuk.