Kocsonya

Hozzávalók:
 Én csak körömből főztem, mi ezt így szeretjük, természetesen lehet bele tenni fület, farkat,
 bőrkét. 
  • 6 db sertésköröm/nagy
  • 6 db füstölt köröm/kicsi
  • 1 csölök
  • 8 db sárgarépa
  • 2 db nagy vöröshagyma
  • 1 marék fokhagyma
  • 1 db paprika/hegyes erős
  • 4 kanál só
  • 2 nagy kanál szemes bors
 A körmöket alaposan megtisztítom, nagy edénybe teszem, felöntöm annyi vízzel 
 hogy ellepje, és nagy lángon kezdem melegíteni. A habját többször leszedem, és amikor 
 már nem habzik, beleteszem a hagymát , répát, paprikát, sót, borsot. Takarékra veszem, 
 és kb 3 órát főzöm. Akkor jó, ha a csont elválik a hústól. Ekkor leszüröm, a levet
 tányérokba rakom. A körmöket kicsontozom amennyire lehet, és elosztom a tányérokba.
 1 darab sárgarépát teszek mindegyikbe. Hagyom hűlni, ha már nem meleg, mehet a 
 hűtőbe. Pár óra mulva fogyasztható.