Karalábé főzelék

 
       Hozzávalók
  • 2 db karalábé/nagy
  • 1 reáskanál só
 
  • 60 dkg darált hús
  • 1 marék rízs
  • 1 tojás
  • 1db vöröshagyma 
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1csipet bors
  • 2csipet fokhagymapor
  • 1 nagy kanál piros paprika
 
  • 3 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál piros paprika
 
     A karalábét megpucolom, lereszelem rögtön a lábasba, megsózom és felteszem
     főzni. A hagymát belereszelem egy tálba, hozzáadok minden hozzávalót, húst,
     tojást, rízst, fűszert. Összedolgozom ,  pici gombócokat formázok és beledobálom
     a karalábéhoz. Fedő alatt főzöm. Ideális esetben éppen felforr, mire elkészülnek a
     gombócok , lehütik egy kicsit, de ha újból elkezd rotyogni, takarékra veszem. 
     Kb fél óra mulva megkóstolok egy gombócot, ha a rízs puha, akkor jó.
     Az olajban a lisztet megpirítom, nem kell sötétre, csak legyen kis színe, hozzáadom a 
     paprikát, és leveszem a tűzről. Adok hozzá egy nagy pohár hideg vizet, jól elkeverem
     és beleöntöm a főzelékbe. Kevergetem amig besűrűsödik.