Spenót

  Hozzávalók:
  •    1 kg spenót/fagyasztott
  •    6 kanál olaj
  •    3 kanál liszt
  •    3 dl tej
  •    3 dl víz
  •    5 gerezd fokhagyma
  •    1 maréknyi zsemlemorzsa
  •    1 tk só
  •    1 csipet őrölt bors
  •    1 tk ételízesítő
   A fokhagymát apróra vágom, vagy fokhagymanyomón áttöröm, 6 kanál olajon kicsit 
   sütöm, hozzáadom a lisztet. Nem pirítom meg, maradjon fehér. Felöntöm a tejjel és vízzel,
   hozzáadom a spenótot, sózom, borsozom. Az ételízesítőt csak a végén teszem bele, ha kell,
   kóstolás után. Kevergetni  kell, amikor már rotyog , beledobok egy marék zsemlemorzsát.
   Elkeverem, és 2-3 perc után lezárom. Mi tojással szeretjük :)