Szárazbab főzelék

 Hozzávalók:
  •   fél kg fehérbab
  •   1/2 kg füstölt oldalas
  •   1/2 kg füstölt kolbász
  •   1 db vöröshagyma
  •   3 db babérlevél
  •   1 tk só
  •   1 tk fokhagymapor
  •   3 ek liszt
  •   2 ek piros paprika
  •   2 ek zsír
  •   2-3 ek tejföl
   A babot megmosom,felötöm vízzel, kb 1 liter, sót, babérlevelet, fokhagymaport, beleteszem
   a füstölt húst. Ha valaki nem szereti a füstöltet,kihagyhatja, egy kis szalonnabőr is elég 
   bele. Én most nem áztattam be előre, így kb másfél órát főztem.  Ha megfőtt, rántást 
   csinálok, zsírt felmelegítem, beleteszem a lisztet, kicsit pirítom,leveszem, hozzákeverem
   a piros paprikát, és hideg vízzel felhigítom. Símára keverem és hozzáöntöm a babhoz.
   Pár percig kevergetem, amig besűrűsödik, akkor még 2-3 kanál tejfölt keverek hozzá.