Harcsapörkölt túrós csuszával

     Hozzávalók
 
  • 1 kg harcsafilé
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál piros paprika
  • 5 kanál olaj
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 kanál só
  • csipet bors
        A szalonnát zsírjára sütjük, rátesszük az apróra vágott hagymákat, megdinszteljük. 
        Belekeverjük a piros paprikát, felöntjük 2 dl vízzel.
        Beletesszük a felaprított paprikát paradicsomot füszereket, és puhára főzzük fedő alatt.
        Mehet bele a halacska, 15 perc alatt  készre főzzük.
 
 
       Csusza
  • 1 cs. csuszatészta
  • 50 dkg túró
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 30 dkg szalonna      
       A tésztát kifőzöm a tasakon található leírás szerint,leöblítem,jénaiba vagy tepsibe teszem,
       összekeverem a túróval és a tejföllel. A szalonnát, apró kockákra vágom, serpenyőben 
       lassan sütöm, ropogósra. Leszűröm a zsírjától, csak párkanálnyival locsolom meg a 
       tetejét, rászórom a tepertőt és beteszem 20 percre a sütőbe 180°C.