Bakonyi gombás csirkemell

       Hozzávalók
 
  •    60 dkg csirkemell
  •   15 dkg füstölt szalonna vagy sonka
  •    1 nagy vöröshagyma
  •    3 gerezd fokhagyma
  •    1 db paprika 
  •    1 db paradicsom
  •    30 dkg gomba
  •    2dl tejföl
  •    2 kanál liszt
  •    1 kávés kanál só
  •    csipet bors
  •    ételízesítő ha kell
 
         A szalonnát zsírjára sütöm, a zsírban a hagymát megpirítom , a csíkokra vágott húst
         is hozzáadom, amig kifehéredik kevergetem, és beleteszem a többi hozzávalót, só,
          bors, fokhagyma ,paprika, paradicsom, gomba/ lehet konzerv is/ és2 dl vizet.
          Fél óra fedő alatt, néha kevergetve. A tejfölben elkeverem a lisztet simára, kis vízzel
          könnyebb. Megnézem, hogy puha -e a husi, és kell-e még ízesíteni. Amig belekeverem 
          a habarást, én le szoktam venni a tűzröl, annyi vizet öntök rá , hogy jól ellepje,
          visszateszem, átforralom, hogy sűrűsödjön, közben kevergetem. Ennyi :)