Dubarry csirkemell

 Hozzávalók:
  •  2 db  nagy csirkemellfilé
  •  1 közepes fej karfiol és 1 kis fej brokkoli
  •  1tk só
  •  1 mk őrölt bors
  •  1 csipet fokhagymapor
  •  2 ek olaj
 
  •  2 nagy kanál vaj
  •  2 ek liszt
  •  fél liter tej
  •  10 dkg reszelt sajt
  •   késhegynyi szerecsendió
  •   1 mk só
  •  1 csipet őrölt bors
  A csirkemellet megmosom,vékonyra szeletelem,a sóval,borssal,fokhagymával bedörzsölöm.
 Az olajon egy serpenyőben mindkét oldalát megsütöm, majd egymás mellé tepsibe rakom.
 
 A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedem, megmosom és annyi vízben, hogy ellepje, 
 megfőzöm. Kb 15-20 perc. Ha puha, leöntöm a vizet, lecsepegtetem és ráhalmozom a 
 hússzeletekre. 
 
A vajon  lisztet elkezdem sütni, de csak rövid ideig, hogy világos maradjon. Feöntöm a tejjel,
 és addig kevergetem amig besűrűsödik. Sózom, borsozom, hozzáadom a szerecsendiót
 és a sajt felét. Ezt a masszát rákanalazom a karfiolos husira, majd rászórom a maradék 
 sajtot. 200°C-on 35-40 percig sütöm.