Pulykasült

.
 
         Hozzávalók, ahogy én készítem:
 
  • 4 kg-os pulyka
  • só, bors, ételízesítő
  • 1 kg darált hús
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 10 dkg füstölt szalonna
 
 
           A pulykát megtisztítom, megmosom,kívül belül  megsózom, bedörzsőlőm őrölt borssal
          és egy kis ételízesitővel. 
          A darált húst összekeverem az áztatott,kicsavart zsemlékkel, a tojásokkal, apróra vágott
          /vagy én reszelni szoktam/  vöröshagymával, zúzott fokhagymával, apróra vágott 
           petrezselyemmel , és szalonnával.Só , bors,ételízesítő, kis kanál mindegyikből. Jól 
           összegyúrom, és a pulyka bőre alá töltöm  . Magas falú tepsiben mellével lefelé kezdem 
          el sütni, letakarva, 180 °C-on kb 5 órát. Kis vizet öntök alá, kb 1 dl, 2 óra múlva 
          megfordítom, amikor még könnyebb mozgatni.