Rántott csirke, sütőben

Hozzávalók
  • 1 kg csirke
  • 10 dkg liszt
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 4 tojás
  • fél dl olaj
  • 1 teáskanás só
  • késhegynyi őrölt bors, ételízesítő,fokhagymapor/a tojásba/
 
      A csirkedarabokat megsózom, lisztbe forgatom, a tojásokat felverem a fűszerekkel, 
      a lisztes husikat belemártom és a végen a morzsába meghempergetem.
      Egy tepsibe sütőpapírt teszek/nagy segítség, a mosogatásnál/ bekenem  olajjal,
      ráteszem a panírozott csirkedarabokat, szellősen. Az összes husi tetejét bekenem
      olajjal, csak annyira, hogy a panír átnedvesedjen/a legjobb a spray olaj, csak
      befújom és kész. Berakom a sütőbe, 200 °C -on kb 1 óra alatt megsül. Fél óra 
      mulva meg szoktam fordítani /Tipp: én először a bőrös felét teszem alulra, így 
      miután megfordítom, finom ropogósra tud sülni/ Soha nem marad véres.