Sertés pörkölt

  Hozzávalók:
  •   1 kg lapocka
  •   2 nagy vöröshagyma
  •   5 rerezd fokhagyma
  •   1 db paprika + 1 db erős ha szeretjük
  •   2 db paradicsom vagy 1 marék koktélparadicsom
  •   5 dkg füstölt szalonna
  •   1 tk só
  •   1 mk ételízesítő
  •   1 mk őröl bors
  •   1 mk őrölt kömény
  •   2 db babérlevél
  •   2 ek piros paprika
   A szalonnát apróra vágom, zsírjára sütöm, hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát. 
   Pár percig együtt sütöm, majd mehet bele a piros paprika és a paradicsom meg a zöld 
   paprika.Elkeverem, beleteszem a megtisztított , kockára vágott húst, és a fűszereket ,
   ezzel is átforgatom, fedőt teszek rá, takarékon főzöm amig levet ereszt. /Nem teszek 
   hozzá vizet./Ha már van lé alatta, kicsit feljebb veszem a hőfokot, és egy -másfél órát
   főzöm, közben többször kevergetem.