Töltött csirke

HaziCostolo fényképe.
 
      Hozzávalók 
 
  • 1 egész csirke
  • 6 zsemle
  • 10 dkg füstölt szalonna vagy sonka/ kihagyható, de ajánlom :)
  • 2 tojás
  • 3 főtt tojás
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csomag petrezselyem       
  • 20 dkg gomba/ vagy konzerv
  • csirkéhez: 1 kk só, 1 kk ételízesítő, 1 mk fokhagymapor, 1 mk bors
  • töltelékhez: 1 mk só, 1 mk ételízesítő, 1 mk fokhagymapor, 1 mk bors
          A csirkét megtisztítom, /én elvágtam kétfelé, könnyebben dolgoztam vele/ 
          megmosom, a fűszerekkel jól bedörzsölöm kívül , belül.
          
         A töltelékhez a zsemléket vízben megáztatom, kicsavarom és tálba teszem. Hozzáadom
         az apróra vágott a szalonnát, a tojásokat, a főtt tojásokat szeletelve , a hagymát 
         belereszelem, a fokhagymát fokhagymanyomón áttöröm, a petrezselymet is apróra
         vágom, a gombát is megmosom, beleszeletelem, és a fűszerek. Jól összedolgozom
         az egészet és a csirke bőre alá tömködöm. Tepsibe teszem és 230 °C-on kb 
         másfél órát sütöm.