Töltött dagadó

       Hozzávalók
 
  • 1,5 kg dagadó
  • 5 db áztatott zsemle
  • 2 db főtt tojás
  • 1  nyers tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg gomba
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • húshoz:1 mk só,1 mk ételízesítő, csipet bors, csipet  fokhagymapor  
  • töltelékhez: 1 nk só, 1 mk ételízesítő, 1 mk bors,1 csipet fokhagymapor
        
 
          A húst megmosom, a fűszerekkel jól bedörzsölöm kívül , belül.
          
         A töltelékhez a zsemléket vízben megáztatom, kicsavarom és tálba teszem. Hozzáadom
         az apróra vágott a szalonnát, a tojásokat, a főtt tojásokat szeletelve , a hagymát 
         belereszelem, a fokhagymát fokhagymanyomón áttöröm, a petrezselymet is apróra
         vágom, a gombát is megmosom, beleszeletelem, és a fűszerek. Jól összedolgozom
         az egészet és betöltöm a dagadó közepébe . Tepsibe teszem és 230 °C-on kb 
         másfél órát sütöm.