Húsos /sós ételek Tőletek

Hústorta Berke-Kovács Judittól

Hozzávalok: 

  • 10 szelet hús /csirke, pulyka/
  • 1 cs bacon szalonna
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 dob ananász konzerv
  • 25 dkg trapistasajt
  • liszt, tojás
  • 3 dl tejszín
A jénai tál alját kibéleltem szalonnával, megszórtam reszelt sajttal, azután jött bele egy
sor hús lisztbe és tojásba mártva, majd be kell szórni reszelt sajttal. Aztán az ananász 
karikák, ezután gépsonka sor, majd megint sajt, hús, ananász, sonka következik amig 
a hozzávalók el nem fogynak. Ekkor a szalonnát ráhajtottam , ráöntöttem a tejszínt,
lefedtem a jénait és be a sütőbe. Másfél órát sütöttem lassú tűzön.

Gombás sajtos csirkemell sok salátával :)

Hartmann Ágikától

Sült krumpli Hodos Katitól

Újházi tyúkhúsleves Hodos Katitól

Hozzávalók:
  •   1 db tyúk /1,5-2 kg/
  •   5 db  sárgarépa
  •   3db  fehérrépa
  •   1 db kis zellergumó
  •   1 db kis karalábé 
  •   3 db gomba
  •   10-15 dkg friss vagy (mélyhűtött) zöldborsó
  •   1 kis csokor petrezselyemzöld 
  •   1 db vöröshagym
  •   4 gerezd fokhagyma
  •   1 db zöldpaprika
  •   1 db paradicsom
  •   1/4 kelkáposzta
  •   pár db kelbimbó
  •   1 mk. szemes bors
  •   1 ek só
Megtisztítjuk a tyúkot, és hideg  vízben feltesszük főni. Miután felforrt, leszedjük a habját, ezután megszórjuk sóval és az egész borssal, majd lassú tűzön kb. 1 órán át főzzük. Közben megtisztítjuk a zöldségeket, beletesszük a levesbe és lassú, egyenletes főzéssel addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
 

 

Kaszinótojás/tormakrémes sonkatekercs      Ágikától

Hidegtál...
Majonéz, tejföl, só,bors,porcukor.
Alapanyagokat ízlés szerint összekeverjük. 10 db tojást keményre főzünk majd ketté 
vágjuk és a sárgáját összekeverjük a majonézes keverék egy kis részével,
ezután visszatöltjük a tojások közepébe
Egy tálba lefektetjük és leöntjük a maradék majonézzel.
A selyemsonkákat megtöltjük majonézes pikáns tormával és feltekerjük
 
 

Hidegtál Kissné Magdikától

Csirkemell őzgerincben Ágitól

1 őzgerinc formához:

3db csirkemell felkockázva,sózva, borsozva,  

3ek liszt, 200 g tejföl v. 2 dl főzőtejszín, 2 tojás, petrezselyem, 30 dkg reszelt sajt ezeket

összekeverjük,majd 50 dkg baconnel bélelt őzgerincbe öntjük. 30percet sütjük majd

sütőpapírra borítva 15percre visszadugjuk pirulni .

Rántott csirke Ágikától

A csirkecombokat és csirkemell csíkokat befűszerezzük só, bors, fokhagymás fűszerrel és egy pici citromlével
majd beforgatjuk először paprikás lisztes keverékbe, majd tejes tojásbamártjuk,végül cornflakes morzsás 
panírba.Tepsiben lerakva, kis olajjal meglocsolva 160 fokon sütjük kb 1,5 órát (a csirkemellnek 45 perc is elég)
Az íze nagyon hajaz a KFC csirkére .
Természetesen olajban is kisüthető, a tepsiben sütött rántott húst Anyóskámtól tanultam :)