Újházi tyúkhúsleves Hodos Katitól

 Hozzávalók:
  •   1 db tyúk /1,5-2 kg/
  •   5 db  sárgarépa
  •   3db  fehérrépa
  •   1 db kis zellergumó
  •   1 db kis karalábé 
  •   3 db gomba
  •   10-15 dkg friss vagy (mélyhűtött) zöldborsó
  •   1 kis csokor petrezselyemzöld 
  •   1 db vöröshagym
  •   4 gerezd fokhagyma
  •   1 db zöldpaprika
  •   1 db paradicsom
  •   1/4 kelkáposzta
  •   pár db kelbimbó
  •   1 mk. szemes bors
  •   1 ek 
Megtisztítjuk a tyúkot, és hideg  vízben feltesszük főni. Miután felforrt, leszedjük a habját, ezután megszórjuk sóval és az egész borssal, majd lassú tűzön kb. 1 órán át főzzük. Közben megtisztítjuk a zöldségeket, beletesszük a levesbe és lassú, egyenletes főzéssel addig főzzük, amíg a hús megpuhul.