Bableves gazdagon

    Hozzávalók
  •  fél kg bab/konzervet használtam, vörösbabot és óriásvajbabot/
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db szárzeller
  • fél karalábé
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 40 dkg lecsókolbász
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 2 kanál piros paprika
  • 1 kanál liszt
  • 1 kanál só
  • 1 mk bors 
  • 2 db babérlevél
 
      A szalonnát a fazékban zsírjára sütöm, hozzáadom a felkockázott
      hagymát, majd a darabolt zöldségeket. Kicsit pirítom, majd rászórom a
      lisztet, kevergetem és hozzáadom a paprikát is. Ezzel is jól elkeverem
      és felengedem 1,5- 2 liter vízzel. Beleteszem a kolbászt, a sonkát és a 
      fűszereket. 1 órát főzöm, hozzáadom a fokhagymát picire aprítva és a 
      babot. Forralom egy kicsit kb 10 perc és lezárom.