Gyömbéres rozmaringos csirkeleves

  Hozzávalók:
  •   70 dkg csirkehús
  •   3 db sárgarépa
  •   1 db fehérrépa
  •   1/4 karalábé
  •   3 db zellerszár
  •   1 db kis paprika
  •   1 db póréhagyma
  •   1 kis cukkini
  •   1 db burgonya
  •   1 db édesburgonya
  •   1 marék friss vagy fagyasztott borsó
  •   3 ágacska friss rozmaring
  •   diónyi gyömbér
  •   fél csokor petrezselyem
  •   1 tk só
  •   1 tk ételízesítő
  •   1/2 tk őrölt bors
  •   1/2 tk fokhagymapor
    A zöldségeket megtisztítom , szeletelem, és darabolom. Fazékba rakom, felöntöm kb. 
    2 liter vízzel, beleszórom a fűszereket is és felteszem főni. Ha elkezd forrni, beledobom
    a tisztított, darabolt husit is. Takarékra veszem és másfél órát főzöm, lassan. Ekkor még
    hozzáadom a borsót és az apróra vágott petrezselymet és 10 perc múlva lezárom.
 
    Tehetünk bele tésztát is , én mostanában nem szoktam, próbálom kihagyni az extra
    kalóriákat. Éppen ezért nem úgy kezdtem a levest, hogy zsiradékon megpirítom a 
    zöldségeket, majd utána engedem fel vízzel. Pár éve még úgy csináltam :)