Húsgombóc leves

  Hozzávalók:
 
  Leveshez:
  •    3 db sárgarépa
  •    1 db fehérrépa
  •    negyed karalábé
  •    2-3 zellerszár, vagy  negyed zellergumó
  •    1 tk só
  •    1 tk ételízesítő
  •    1 mk őrölt bors
  •    1 mk fokhagymapor
 Gombóchoz:
  •    25 dkg darált hús
  •    1 kis fej vöröshagyma
  •    2 gerezd fokhagyma
  •    2 db tojás
  •    1 mk só
  •    1 mk fokhagymapor
  •    1 mk őrölt bors
  •    2 tk szárított petrezselyem
   A leveshez a zöldségeket megtisztítom, darabolom. Annyi vízben felteszem főni, hogy 
   jól ellepje. Belerakom a fűszereket is. 
   A gombóchoz a hagymákat lereszelem és a hozzávalókat összekeverem. Amikor felforrt a leves,
   belekanalazom a gombócokat, és kb 3/4 órát főzöm.