Májgombóc leves

 

Hozzávalók a leveshez
 
  • fél kg fagyasztott vegyeszöldség
  • fél kg karfiol
  • késhegynyi bors, késhegynyi fokhagymapor
  • 1 evőkanál ételízesítő
      2 és fél liter vízben feltesszük főzni az összes hozzávalót , 
      max 20 perc
      és amíg fől elkészítjük a  májgombócot 
 
  • 10 dkg csirkemáj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 egész tojás
  • 1 mokkáskanál ételízesítő
  • késhegynyi bors, késhegynyi fokhagymapor
  • 1 kanál petrezselyem, szárított is jó
      A májat botmixerrel szoktam pépesre aprítani, 
      a hagymát lereszelem, a hozzávalókat összekeverem 
      és belekanalazom a levesbe, elég 10 perc neki, 
      akkor még beledobok egy  

     maréknyi cérnametéltet, 2 perc és kész.