Tárkonyos csirkeleves

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkehús/ mi a szárnyat szeretjük, de bármiből lehet
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • fél karalábé
  • 2 db szárzeller
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 15 dkg gomba/ konzerv vagy friss
  • 10 dkg zöldborsó/fagyasztott
  • 1 evőkanálnyi tárkony/ szárítottat használtam
  • 1 tk só
  • 2 csipet bors
  • 1 csipet fokhagymapor
  • 1 pici kanál ételízesítő a végén, ha szükséges

     A zöldségeket megtisztítom, kockázom, szeletelem, ki hogy szereti. Fazékba

     teszem,kétszer annyi vízzel felöntöm, beleteszem a fűszereket és amikor már 

    forr, akkor teszem bele a tisztított csirkedarabokat. Fél óra főzés után beledobom

    a gombát és a borsót.15-20 perc és kész. Tálaláskor tehetünk bele tejfölt.