Zöldséges árpagyöngy leves

 
Hozzávalók:
  •   15 dkg árpagyöngy
  •   1 db nagy vöröshagyma
  •   3 gerezd fokhagyma
  •   2 nagyobb burgonya
  •   1 egész karalábé
  •   6-8 db sárgarépa
  •   2 db fehérrépa
  •   3 szál póré hagyma
  •   1 csomag zellerszár
  •   25 dkg vajbab/ Konzerv
  •   1 tk só
  •   1 nagy kanál ételízesítő
  •   1 csipet őrölt bors
  •   3 kanál olaj
    
  A hagymákat apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darabolt 
  zöldségeket, és a fűszereket és 2 l vizet. Kb  30-40 percet főzzük, hozzáadjuk
  az árpagyöngyöt, lassú tűzön főzzük fedő alatt amig az árpagyöngy megpuhul. 
  Beletesszük még a babot, pár percig főzzük együtt, és lezárjuk, hagyjuk rajta a fedőt.