Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók 12 db-hoz  /ahogy én készítem
 
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • kb 3 dl szódavíz és tej, de lehet csak vízzel is vagy csak tejjel .
  • csipet só
  • 3 kanál olaj
Az összes hozzávalót simára keverem,habverővel vagy lehet 
mixerrel is, akkor biztos sima lesz. Én egy kicsit szoktam 
hagyni "állni",kb fél órát, az alatt még sűrűsödik. Akkor jó
a tészta, ha a merőkanalat kivéve a tálból vékony réteg
marad a kanálon. Felforrósítom a palacsintasütőt és annyi
tésztát öntök bele, hogy vékonyan elterüljön, mozgatom
a serpenyőt. Gyorsan sül , ha megrázogatom a sütőt és 
csúszkál a palacsinta, megfordítom. Még 1 perc és kész is.
Egymás tetejére sorakoztatom őket, és jöhet a töltelék.
 
Húsos töltelék:
  • 60dkg darált hús, én sertésből szoktam
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 kanál zsiradék, olaj vagy zsír
  • 1 teás kanál só
  • 1 teás kanál őrölt bors
  • 2 ek piros paprika
 
  • 2 dl tejföl
  • 2 púpos kanál liszt
Én imádom a fokhagymát, mindenbe teszek, ebbe pici 
fokhagymaport és a végén szoktam kis ételízesítőt 
 ha még nem elég "finom" A hagymát rádobom a
 forró zsiradékra, pár percig sütöm, bele a husit, só,
 bors, paprika, kevergetem 5 percig.Felöntöm annyi 
vízzel, hogy jól ellepje, fedőt rá, kb 40 perc alatt kész.
Én le szoktam venni a tűzről. A tejfölt a liszttel 
simára keverem, beleöntöm, elkeverem, visszateszem
 még 5-10 percre főni és kevergetem közben amig 
besűrűsödik. Nagy lyukú szűrőkanállal a palcsintákba 
 töltöm a darált hust, szögletesre hajtom és tepsibe
 rakom. Kicsit meglocsolom a tetejét a visszamaradt 
szósszal,és mehet a sütőbe egy jó fél órára. A maradék
 szósszal és tejföllel locsolom meg tálaláskor.