Tepertőkrémes pogácsa

 Hozzávalók:
  •   1 kg liszt / én kevertem 20 dkg teljes kiőrlésűvel
  •   2 egész tojás +1 tetejére kenni
  •   3 nagy ek tejföl
  •   4 nagy ek natúr joghurt
  •   2,5 dl tej
  •   2 cs szárított élesztő
  •   10 dkg vaj
  •   1ek só
  •   40 dkg tepertőkrém
  •   1 mk őrölt bors
  Az összes alapanyagot egy tálban, a tepertőkrém kivételével alaposan
 összedolgoztam. Addig gyúrtam, amig a tészta már nem ragadt a tál 
 oldalához. 1 órát kelesztettem, majd kinyújtottam ujjnyi vastagra és 
 a tepertőkrémmel megkentem, megborsoztam. Feltekertem, és ezt 
 megismételtem még egyszer, kinyújtottam és a maradék
 tepertőkrémmel megkentem. Újból kinyújtottam ujjnyi vastagra, 
 késsel berácsoztam, és pogácsákat szaggattam belőle. Sütőpapírral 
 bélelt tepsibe raktam, megkentem tojással és fél órát még kelesztettem.
 180 °C-on 30-35 percig sütöttem.