Francia saláta/ kaszinó tojás

 
  Hozzávalók :
  •  1 kg fagyasztott vegyes zöldség
  •  3 db közepes krumpli
  •  3 db alma, 1 piros héjú
  •  3 db csemege uborka
  •  1/2 kg majonéz
  •  8 db tojás
  •  1/2 dl fehér bor
  •   1csipet só, bors
  •   1 mk mustár
  •   1 mk piros paprika
    A zöldséget megfőzöm, forrástól számítva kb 10 perc. Tésztaszűrőbe öntöm, lecsepegtetem és 
    tálba öntöm. A tojásokat is megfőzöm, a héjas krumplival együtt. Amikor kihültek, a krumpli
    héját lehúzom, 2 db-ot kis kockákra vágva, hozzáadom a zöldséghez. A harmadikat egy 
    tányérban szétnyomkodom, amit majd összekeverek  a tojások sárgájával. 2 almát meghámozok,
    és magház nélkül kis kockákra vágom, az uborkákkal együtt és hozzáadom a többi zöldséghez.
    Kb a majonéz 3/4 részét hozzákeverem a salátához, és beleöntöm abba az edénybe amiben
    tálalni szeretném. Elsimítom és  rápakolom a tojásokat.
    A főtt tojásokat ketté vágom, a sárgáját a krumplival összetöröm és kikeverem , pici sóval ,
    borssal, 2-3 kanál majonézt adok hozzá, 1 kis kanál mustárt, és egy egész kicsi kanál piros
    paprikát. Krémesre keverem és visszakanalazom a fél tojásokba. A fél tojásokat sorba rakom 
    a salátára, a krémes felük legyen alul. Az üvegben maradt majonézhez, hozzáadom a bort,
    ezt jól összerázom, és egy-egy kanállal teszek a tojások tetejére. Már csak a díszítés maradt,
    a piros almát félbe vágom, és vékony szeletkéket vágok, amit a tojások közé helyezek.
 
 
 
 

Hidegtál -Franciasaláta-Kaszinó tojás

Régebbi kreációk :)