Lencse saláta

  Vendégváró nagy adaghoz, előtte nap elkészíthető, sőt úgy a legjobb :)
  Hozzávalók:
  • 50 dkg vörös lencse
  •  3 db nagy lila hagyma
  •  5 pár virsli
  •  3 db babér levél
  •  kb 2 dl 10%-os ecet
  •  cukor, édesítő, méz, ízlés szerint
  • / én 21 db édesítő tablettát használtam
  •  1 ek só
  •  1 tk szárított petrezselyem
  •  1/2 mk őrölt bors
  •  késhegynyi kömény
  •  2-3 gerezd fokhagyma, vagy 1/2 mk granulátum
  • víz, kb fél liter
A lencsét megfőztem,/15-20 perc/  lecsepegtettem, tálba raktam. 
A virslit is megfőztem, szeletelve hozzáadtam a lencséhez. Bele raktam 
még a szeletelt hagymát, és ráöntöttem az ecetes , fűszeres levet. 
Fogyasztásig hűtő raktam.