Gyümölcs torta

 
    Hozzávalók
 
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás sárgája + a habja
  • 5 dkg melegvíz
  • 5 dkg olaj
  • fél cs sütőpor
 
  • 1 doboz ananász konzerv
  • 15 dkg szőlő / bármilyen gyümölcsöt használhatunk
  • 1 vagy 2 cs. gyümölcszselé por/ legalább 4 dl vízzel
         A cukrot a tojás sárgájával kikeverem, hozzá adom a vizet  és az olajat, majd
         a lisztet és a sütőport  . Simára keverem és hozzáadom a 3 tojás felvert habját.
         Kivajazott , lisztezett tortaformába öntöm, és 175 °C-on 25-30 percig sütöm.
         Ha kihült, tányérra borítom, ráteszem a gyümölcsöt
         / én nem szoktam pudingot, mi vastag zselével szeretjük/  
         Elkészítem a zselét a tasakon levő utasítás szerint, általában csak forrásig hevítem  
         és kis hűlés után már kanalazhatjuk is a gyümölcsre. Hagyom dermedni, ha már
          nem meleg, berakom a hűtőbe.