Máglyarakás

    Hozzávalók:
  •  1 db fonott kalács/száraz
  •  4 db tojás
  •  kb 4 dl tej     
  •  2-3  kanál cukor vagy édesítő
  •  1 kg alma
  •  1 csipet fahéj
  •  1 kis üveg lekvár
 
      A kalácsot felszeletelem, a tojás sárgáját összekeverem a cukorral és a tejjel. Ebbe 
      mártogatom a kalács szeleteket, és felét a tepsi aljára terítem. Megkenem lekvárral, 
      én vegyes gyümölcs lekvárt használtam, de bármilyen lehet,  ráhalmozom a szeletelt, 
      megdinsztelt almát, amit kicsi fahéjjal ízesítettem, lehet édesíteni is aki 
      szereti, én nem szoktam, de almától is függ. Erre a kalács másik felét pakolom, 
      megkenem ezt is lekvárral és beteszem a sütőbe 230°C-on 30 percre. Amig sül, a tojás
      fehérjét felverem , teszek bele egy kanál lekvárt, szép színe lesz. A habot berakom 1 percre 
      a mikróba, /nem szeretem a nyers marad/ és rákenem a süti tetejére. Visszarakom a 
      sütőbe még 10-15 percre, és kész.
      Meglocsolhatjuk még a kalácsot olvasztott vajjal, turbózhatjuk mazsolával, dióval, vagy 
      mákkal is, ízlés szerint :)