Sütik-Tőletek

 

 Zabpelyhes almás süti 

  Altainé Judittól

Hozzávalók:
  • 1 kg reszelt alma
  • 50 dkg zabpehely
  • 3-4 ek szójagranulátum
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 vaniliás cukor
  • 5 dkg mazsola
A szójagranulátumot 2 dl meleg vízbe áztatjuk 15-20 percre, majd kinyomkodjuk a víztől.
A zabpelyhet a vajjal összedolgozzuk, hozzáadjuk a szójagranulátumot, a reszelt almát,
citromhéjat, vaniliát,mazsolát. Összekeverjük és kivajazott tepsibe nyomkodjuk.
 
Tetejére összekeverjük és rásimítjuk ezt az almás keveréket:
  • 4 ek barack dzsem
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • őrölt szegfűszeg, gyömbér, késhegynyi
  • 50 dkg alma kockára vágva
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg darabos dió vagy mandula
  • 10 dkg aszalt szilva
30-40 percet sütjük 180°C-on.

  Hófehérke 

  Hartmann Ágikától

Tészta:
 
   30 dkg liszt
   5 dkg vaj
   10 dkg cukor
   késhegynyi szódabikarbóna
   1 tojás
   1/2 dl tej
 Összegyúrjuk a hozzávalókat, 3 lapot sütünk tepsi hátán
 180 °C- on, kb 8-10 perc alatt kész.  Ha kihült megkenjük
 a krémmel és porcukorral megszórjuk a tetejét.
 
Krém:
6 dl tej
15 dkg liszt, ezt felfőzzük, kihűtjük, hozzáadunk
20 dkg cukor
20 dkg vaj
2 vaniliás cukor/ kikeverve.
 

 

 

   Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 egész tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek kakaó
  • 1/2 cs.sütőpor
  • kevés tej
  • összegyúrjuk és 2 lapot sütünk.

 Krém:

1 l tej

4 cs vanilia pudingpor

2 cs vaniliás cukor/ felfőzzük,kihűtjük

25 dkg porcukor

25 dkg vaj/kikeverjük, és hozzáadjuk a pudingot

A krém felével megkenjük az alsó lapot,rátesszük a másikat és arra kenjük a többi krémet.

A tetejét kirakjuk a kerek babapiskótákkal, és olvasztott csokit csepegtetünk rá, mosolygósra igazítjuk :) 

Almás-mákos NYERS torta <3 finom 

Berke-Kovács Judit készítette

:D

Almás-mákos nyers torta recept

Alaphoz: 1 csésze napraforgó 1 csésze datolya – aprítógépben összedaráltam – megszórtam a forma alját kókuszreszelékkel, majd a forma aljára nyomkodtam

Mák réteg: a máktej főzésekor keletkezett szűrleményből 1 bögrényit használtam fel – agave sziruppal édesítettem… kóstolgasd :) – majd 1 evőkanál utifűmag héjat tettem bele, és vártam, hogy beszívja a nedvességet, majd az alapra is szórtam kevés kókuszreszeléket, - nehogy eláztassam - és rákentem a mákos tölteléket.
(készítheted simán darált mákból is, ha nincs szűrleményed – akkor tegyél bele kis datolya áztató vizét, hogy kenhető masszát kapj – az utifűmag héjra lehet nem is lesz szükséged :P

Almás réteg: 5 szem alma hámozva, aprítógépben ledarálva (le is reszelheted nagylyukú reszelőn- de én kényelmesebb vagyok annál hogy reszelgessek) fél citrom levét rácsorgattam és nem édesítettem – mert a tetején a karamell réteg a datolyától elég édes lesz :D - isteni finom almát kaptam, így fahéjat sem tettem bele – de tehetsz ha gondolod - ebbe tettem 3 evőkanál utifűmag héjat – mert nem csavartam ki az almákat, és akkor az állaga folyós lenne… pár perc alatt felszívja – és lehet rákenni a mákos rétegre – ide is csempésztem picike kókuszreszeléket, biztos ami biztos alapon.. ha mondjuk nem szereted annyira a kókuszt mint én – akkor darált diót is tehetsz a rétegek közé bátran, jól harmonizál a dióval :)

Karamell réteg: 1 csésze beáztatott datolya, (a víz nélkül) ½ csésze kókuszolaj, ½ mokkáskanál szegfűszeg – turmixoltam – és közben apránként öntöttem hozzá forró vizet, és tovább turmixolni, míg sűrűn folyós masszát nem kaptam – amit ráöntöttem a torta tetejére – elsimogattam és betettem a hűtőbe, hogy szépen összeálljon a tortácskám <3 mikor kivettem - feldíszítettem
Leírni bonyolultabb, mint elkészíteni – és az ízélmény olyan csodás, amiért megéri :D
18 cm-es tortaformába való adag 

:)

 

Kókuszgolyó másképpen Berke-Kovács Judittól

Mandulatej szűrleményből golyók <3

Golyók: szűrlemény, 10 db datolya (beáztatva) 2 ek darált lenmag, 2 ek chia mag, 2 ek kakaópor, 2 ek agavé szirup, 1 ek kókuszzsír - aprítógépben összedarálva, kókusz reszelékbe forgatva. nyamiii

 

Bocisüti Hartmann Ágikától

 
 Hozzávalók:
  •  4 tojás
  •  15 ek tej
  •  15 ek liszt
  •  15 ek cukor
  •  11 ek olaj
  •   2 ek kakaó
  •  1 cs sütőpor
 
  • töltelék: 
  •   fél kg túró
  •   4 ek gríz
  •   1 tojás
  •   20 dkg cukor
  •  1 cs vaniliás cukor
 A túrót a grízzel, tojással cukorral összekeverjük és hagyjuk pihenni amig a kakaós 
 tésztát elkészítjük.
 A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat is, majd a többi hozzávalóval 
 is jól elkeverjük. Tepsibe öntjük és rákanalazzuk a túrós tölteléket.
 180  °C-on kb 40 percig sütjük.
 

Húsvéti kalács Hodos Katitól

 Sajtos kifli Környei Katicától

Hozzávalók:

  • 50dkg liszt
  • 1 kávéskanál cukor
  • 6dkg margarin
  • 2,5dkg élesztő/szárított
  • 2,5dl tej
  • 1kávéskanál só
  • 20dkg sajt
  • 1 tojás a kenéshez
  A hozzávalókat összegyúrtam a sajt kivételével, és fél órát kelesztettem.  Két részre 
  osztottam, kerekre nyújtottam, és mindegyiket  nyolc cikkre vágtam. A sajt háromnegyedét
 16 hosszúkás darabra vágtam,egyet-egyet rátettem a háromszög alakú tésztákra és
  feltekertem kifli formára. A maradék sajtot lereszeltem és megszórtam vele-
 180 °C-on fél órát sütöttem.
 

Kati puncs szelet Tóthné Erzsikétől

Hozzávalók :
 
 a piskótához:
  •   6 tojás
  •   6 ek liszt
  •   6 ek cukor
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, és hozzáadjuk a felvert 
fehérjét. Majd a lisztet keverjük hozzá, vigyázva , ne törjük össze a habot. Tepsibe öntjük,
használjunk sütőpapírt vagy zsírozzuk, lisztezzük ki előtte a tepsit. 175°C-on kb 30 percig
sütjük. Hagyjuk kihűlni.
 
Krémhez:
  •   3 dkg darált keksz
  •   2 dl erős kávé
  •   0,5 dl rum vagy aroma
  •   2 ek kakaópor
  •   3 ek lekvár   / Ezeket jólösszekeverjük
 
  •    20 dkg porcukor
  •    20dkg vaj 
  •  / ezt is kikeverjük és hozzáadjuk a kekszes masszához
       Rákenjük a piskótára és a tetejére csokimázt teszünk 
 
        20 dkg porcukor
  •   2 púpos ek kakaópor
  •   1 ek vaj
  •   2-3 ek tej  /Egy lábasban összeforraljuk,kicsit hagyjuk hűlni, és rákenjük a süti tetejére.
 

 

 Karamell torta  Darabné Erzsitől

 Hozzávalók:

A tésztához  

  • 5 ek liszt
  • 3 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor / ezeket összekeverjük
 
  • 3 ek olaj
  • 5 tojás
  • 5 ek cukor  / ezeket kikeverjük  ,és  hozzáadjuk a lisztes keveréket    
 
Sütőpapíros tepsiben vagy tortaformában  175°C-on 35-40percig sütjük
 
Krém
10 evőkanál cukrot melegítünk, kevergetjük és ha teljesen elolvadt a cukor, le is vesszük,
nehogy keserű legyen.
  • Ezzel egy időben 6 dl magas zsírtartalmú tejszínt is felforralunk, és összeöntjük a kettőt.
  • Nagyon óvatosan, mert fel fog habozni, kevergetjük amig elolvad a cukor.
  • Kihűtjük, és hűtőbe tesszük éjszakára. Másnap keményre felverjük és megtöltjük vele a tortát.

 

Nutellás kalács  Ágitól

  Hozzávalók:
  •   1/2 kg liszt
  •   2 tojás
  •   2 dl tej
  •   3 dkg vaj
  •   6 dkg cukor
  •   1 cs szárított élesztő
 
  •   2 kanál tej
  •   nutella
 A lisztet elkeverjük az élsztővel, hozzáadjuk a tojásokat, tejet, vajat, cukrot. Jól 
 eldolgozzuk, és letakarva hagyjuk duplájára kelni. Ha megkelt, 4 egyenlő részre
 vágjuk, és nagyon vékonyra nyújtjuk, mindegyiket 25 cm átmérőjű körre.  
Sütőpapíros tepsibe tesszük az első lapot, megkenjük nutellával, a szélén körben
1 cm-t hagyjunk ki. Rátesszük a következő lapot, a széleit jól összenyomkodjuk.
Ezt így folytetjuk az utolsó rétegig. Felvágjuk először 4, 8 , majd 16 szeletre.
Kettesével elcsavarjuk a szeleteket külső irányba.  30 percig pihentetjük,
megkenjük a 2 kanál tejjel, és 180°C-on 30 percig sütjük.
 
 
 

Flódni Anyukám küldte :)

 Hozzávalók:

  •   50 dkg liszt
  •  20 dkg libazsír
  •   3 tojás sárgája
  •   10 dkg cukor
  Az alapanygokból tásztát gyúrunk és 5 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk.
  Az első darabot kikent tepsibe helyezzük és diótöltelékkel megkenjük.
  Rárakjuk a második lapot, ezt mákkal töltjük. A harmadik lapra szilvalekvárt teszünk,
  a negyedikre borban párolt almát teszünk. Beborítjuk az ötödik lappal és megsütjük. 
  Sütés előtt villával megszúrkáljuk .
 
  Dió  töltelék : 
  •    1 dl tejet megforrósítjuk
  •    15 dkg darált diót 
  •    10 dkg cukrot keverünk hozzá
  Mák töltelék: 
  •    1 dl tej
  •    15 dkg darált mák
  •    10 dkg cukor    
    2-3 percig hagyjuk  a  tűzön. Reszelt citrom héjat, rumot, fahéjat tehetünk bele,
    ízlés szerint. 
 
   Borban párolt alma: 
  •   1 kg reszelt almát 
  •  1 dl fehér borral leöntünk, és megpároljuk.
     Ízls szerint ízesíthetjük még cukorral, fahéjjal, citrommal.

Diétás csokiroppancs Ágikától, "Norbi" után szabadon :)

 

50 g holland kakaópor
100 g zabliszt
3 tojás
1/2 ek. Xilit édestítő
1 vaníliás cukor
40 g tea vaj
20 ml kávé
1/2 tábla étcsoki reszelve
1/2 sütőpor
Az alapanyagokat összedolgozzuk, majd 4 órára hűtőbe rakjuk.
Porcukorba ( porrá őrölt Xilitben) megforgatjuk és 180 fokon 15 percig sütjük.
A kész roppancsokat újra megforgatjuk porcukorban
 
 
 

 

Böbike almáspitéje

Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg zsír
10 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 egész tojás
kevés tej
 
2 kg alma
10 dkg darált dió
1 kis kanál fahéj
 
A  lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a tojást, és pici 
tejjel összegyúrjuk. 
Az almát lereszeljük, és ízlés szerint cukorral, fahéjjal megdinszteljük.
A tésztát elfelezzük, 2 lapot nyújtunk belőle. Tepsibe terítjük a tészta egyik felét,
meghintjük darált dióval. Ráterítjük a kihűlt almát, befedjük a tészta másik felével.
Tojással megkenjük a tetejét, és villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben  30-40 percig sütjük. Porcukorral megszórjuk.
 

Kriszta küldte kalács

Tejszínkrémes torta Darabné Erzsitől

Hozzávalók:
Tésztához
 6 tojás
 6 ek liszt
 6 ek cukor
  A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a sárgákat,
  és a végén óvatosan a lisztet is hozzákeverjük.
 Sütőpapíros  tortaformában  175°C-on 35-40percig sütjük
 
       Krém
6 dl magas zsírtartalmú tejszín
3 ek narancs aroma
3 ek cukor  
1 tk vaniliás cukor     
  Fölforraljuk a tejszínt az aromával és a cukorral, kihűtjük, és hűtőbe tesszük 
  éjszakára. Másnap keményre felverjük és megtöltjük vele a tortát

Csokis-tejszínes torta   Darabné Erzsikétől

Hozzávalók

A tésztához  

  • 5 ek liszt
  • 3 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor / ezeket összekeverjük
3 ek olaj
  • 5 tojás
  • 5 ek cukor  / ezeket kikeverjük  ,és  hozzáadjuk a lisztes keveréket    
 
         Sütőpapíros tepsiben vagy tortaformában  175°C-on 35-40percig sütjük
 
 Krém
  • 6 dl magas zsírtartalmú tejszín
  • 10 dkg csokoládé
  • 3 ek cukor       

Fölforraljuk a tejszínt a csokival és a cukorral, kihűtjük, és hűtőbe tesszük 

éjszakára. Másnap keményre felverjük és megtöltjük vele a tortát.

Kriszta sütije

Nem kaptam még receptet

Csoki torta Ágitól

 

Csoki torta Ági receptje

  Hozzávalók:

  •      4 tojás
  •      16 dkg cukor
  •      16 dkg liszt
  •      4 ek víz
  •      3 ek kakaó
 
   Krém
  •    2 csoki puding
  •    8 dl tej   
  •    3 ek cukor
  •    1 nagy tábla csokoládé
A tojásfehérjéket egy tálban felverem , hozzáadom egy másik  tálban a kikevert  cukrot,
     sárgákat, a vizet, kakaót, és végül a lisztet. Beleöntöm a tésztát a egy sütőpapírral bélelt
közepes tortaformába, és berakom az előmelegített sütőbe, és 160 °C-on fél órát sütöm.
 
Krém : 2 csoki pudingot 8 dl tejben 3 ek cukorral megfőzök, ha kész beleolvasztok egy 
egész tábla csokoládét, amilyet szeretünk . Ha kihült a tészta is és a krém is ,
betöltöm és kívül is bekenem.


 

Diótorta Ágikától

 

 

Ágika diótortája :

Tészta:
30 dkg cukor, 6 tojás sárga, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, 12 ek víz, 10 dkg darált dió,

6 tojás habja piskótához hasonlóan összedolgozzuk az alapanyagokat.


Krém: 
7 ek. lisztet és  6 dl tejet sűrűre főzzük ,hagyjuk kihűlni,

20 dkg Rámát,és 20 dkg porcukrot kikeverni, 1 vaniliás cukor, 20 dkg darált dióval, 

és 0,5 dl rum vagy rumaroma ízlés szerint.