Almás pite Böbétől

Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg zsír
10 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 egész tojás
kevés tej
 
2 kg alma
10 dkg darált dió
1 kis kanál fahéj
 
A  lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a tojást, és pici 
tejjel összegyúrjuk. 
Az almát lereszeljük, és ízlés szerint cukorral, fahéjjal megdinszteljük.
A tésztát elfelezzük, 2 lapot nyújtunk belőle. Tepsibe terítjük a tészta egyik felét,
meghintjük darált dióval. Ráterítjük a kihűlt almát, befedjük a tészta másik felével.
Tojással megkenjük a tetejét, és villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben  30-40 percig sütjük. Porcukorral megszórjuk.