Flódni  Anyukám küldte

Hozzávalók:

  •   50 dkg liszt
  •  20 dkg libazsír
  •   3 tojás sárgája
  •   10 dkg cukor
  Az alapanygokból tásztát gyúrunk és 5 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk.
  Az első darabot kikent tepsibe helyezzük és diótöltelékkel megkenjük.
  Rárakjuk a második lapot, ezt mákkal töltjük. A harmadik lapra szilvalekvárt teszünk,
  a negyedikre borban párolt almát teszünk. Beborítjuk az ötödik lappal és megsütjük. 
  Sütés előtt villával megszúrkáljuk .
 
  Dió  töltelék : 
  •    1 dl tejet megforrósítjuk
  •    15 dkg darált diót 
  •    10 dkg cukrot keverünk hozzá
  Mák töltelék: 
  •    1 dl tej
  •    15 dkg darált mák
  •    10 dkg cukor    
    2-3 percig hagyjuk  a  tűzön. Reszelt citrom héjat, rumot, fahéjat tehetünk bele,
    ízlés szerint. 
 
   Borban párolt alma: 
  •   1 kg reszelt almát 
  •  1 dl fehér borral leöntünk, és megpároljuk.
     Ízlés szerint ízesíthetjük még cukorral, fahéjjal, citrommal.