Karamell torta   Darabné Erzsitől

 Hozzávalók:

A tésztához  

  • 5 ek liszt
  • 3 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor / ezeket összekeverjük
 
  • 3 ek olaj
  • 5 tojás
  • 5 ek cukor  / ezeket kikeverjük  ,és  hozzáadjuk a lisztes keveréket    
 
Sütőpapíros tepsiben vagy tortaformában  175°C-on 35-40percig sütjük
 
Krém
10 evőkanál cukrot melegítünk, kevergetjük és ha teljesen elolvadt a cukor, le is vesszük,
nehogy keserű legyen.
  • Ezzel egy időben 6 dl magas zsírtartalmú tejszínt is felforralunk, és összeöntjük a kettőt.
  • Nagyon óvatosan, mert fel fog habozni, kevergetjük amig elolvad a cukor.
  • Kihűtjük, és hűtőbe tesszük éjszakára. Másnap keményre felverjük és megtöltjük vele a tortát.