Nutellás kalács  Hartmann Ágikától

Hozzávalók:

  •   1/2 kg liszt
  •   2 tojás
  •   2 dl tej
  •   3 dkg vaj
  •   6 dkg cukor
  •   1 cs szárított élesztő
 
  •   2 kanál tej
  •   nutella
 
A lisztet elkeverjük az élsztővel, hozzáadjuk a tojásokat, tejet, vajat, cukrot. Jól 
 eldolgozzuk, és letakarva hagyjuk duplájára kelni. Ha megkelt, 4 egyenlő részre
 vágjuk, és nagyon vékonyra nyújtjuk, mindegyiket 25 cm átmérőjű körre.  
Sütőpapíros tepsibe tesszük az első lapot, megkenjük nutellával, a szélén körben
1 cm-t hagyjunk ki. Rátesszük a következő lapot, a széleit jól összenyomkodjuk.
Ezt így folytetjuk az utolsó rétegig. Felvágjuk először 4, 8 , majd 16 szeletre.
Kettesével elcsavarjuk a szeleteket külső irányba.  30 percig pihentetjük,
megkenjük a 2 kanál tejjel, és 180°C-on 30 percig sütjük.