Zabpelyhes almás süti

Altainé Judittól
 
  Hozzávalók:
  • 1 kg reszelt alma
  • 50 dkg zabpehely
  • 3-4 ek szójagranulátum
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 vaniliás cukor
  • 5 dkg mazsola
A szójagranulátumot 2 dl meleg vízbe áztatjuk 15-20 percre, majd kinyomkodjuk a víztől.
A zabpelyhet a vajjal összedolgozzuk, hozzáadjuk a szójagranulátumot, a reszelt almát,
citromhéjat, vaniliát,mazsolát. Összekeverjük és kivajazott tepsibe nyomkodjuk.
 
Tetejére összekeverjük és rásimítjuk ezt az almás keveréket:
  • 4 ek barack dzsem
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • őrölt szegfűszeg, gyömbér, késhegynyi
  • 50 dkg alma kockára vágva
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg darabos dió vagy mandula
  • 10 dkg aszalt szilva
30-40 percet sütjük 180°C-on.