Darált húsos csiga

   
 
    Hozzávalók:
  • fél kg leveles vajas tészta
  • 70 dkg darált hús      
  • 1db vöröshagyma
  • 4 ek étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl paradicsomszósz
  • 1 mk só
  • 1 mk ételízesítő
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet fokhagymapor
  • 1 ek piros paprika
  • 10 dkg reszelt sajt
 
 

A hagymát az olajon megfonnyasztom, ráteszem a húst, a fűszereket,  

sütöm, kevergetem közben, amikor a hús kifehéredett, beleteszem a 

     pardicsomot. Főzöm,kb fél órát. A tésztát elnyújtom, a darálhúst
 
     rásimítom. Feltekerem és szeletekre vágom. Tepsibe rakom, 
 
     megszórom sajttal, és 230 °C-on 40percig sütöm.