Mákos guba

             Hozzávalók    ahogy én készítem           
 
  •  1 fonott kalács /vagy 6 kifli  
  •  kb fél liter tej
  • 4 kanál cukor/vagy bármilyen édesítő
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg darált mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs vanilia puding, hozzá fél l tej/én főzés nélkülit használtam
 
          Egy tálba teszem az összekockázott kalácsot, meglocsolom a tejjel,hagyom állni kicsit,
          rászórom a mákot, cukrot, mazsolát, citromhéjat. Jól átforgatom, mindenhol érje a
          mák. Jénaiba borítom, elegyengetem és ráöntök egy fél liter vaniliás pudingot.
          230°C-on fél órát sütöm. Tálaláskor még édesíthetjük mézzel, dzsemmmel, amit 
          szeretünk.