Túrógombóc

 
 Hozzávalók:
  •  65 dkg túró
  • 4 tojás
  • 15 dkg búzadara
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek zsír vagy olaj
  • tálaláshoz: porcukor vagy édesített tejföl
 
 A túrót villával áttörtem, megsóztam, hozzákevertem a búzadarát, reszelt citromhéjat
 és a tojások sárgáját. Hűtőben pihentettem pár órát. 
 Ezután hozzákevertem a felvert tojások habját.
 Vizes kézzel gombócokat formáltam és forrásban levő sós vízben 5-10 percig főztem.
 A morzsát a zsiradékon megpirítottam, és ebbe forgattam a gombócokat.
 Én a tejfölt /1 nagy doboz/ truviával édesítettem , és ezzel locsoltam meg tálaláskor.