Gombás bulgur

  Hozzávalók:
  •    50 dkg gomba
  •    15 dkg bulgur /kis csészényi
  •    1 mk só
  •    1 csipet őrölt bors
  •    1 mk fokhagymapor
  •    1 ek petrezselyem apróra vágva/ vagy szárított
  •    1 csipet ételízesítő
  •    3 ek kókuszolaj
   A gombát jól megmosom, félbe vágom és az olajon felteszem sülni. Rászórom a 
   fűszereket , 10-15 percig kevergetve sütöm, hozzáöntöm az 1 csésze bulgurt, 
   és 2 csésze forró vizet. Összekeverem a gombával, 2 percig hagyom főni. Alufóliával
   letakarom és leveszem a tűzről. Legalább fél órát hagyom letakarva, majd átkeverem, 
   és készen is van.
   Akár köretként, saláta alapként, de önálló fogásként is fogyaszthatjuk.